تعداد نشریات | 25 |
تعداد شمارهها | 932 |
تعداد مقالات | 7,652 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,492,603 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,884,524 |
بررسی مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و خواص بیولوژیکی قارچ طاقچهای Cerrena unicolor جمعآوری شده از جنگلهای ارسباران | ||
زیست شناسی کاربردی | ||
مقاله 10، دوره 33، شماره 2 - شماره پیاپی 64، شهریور 1399، صفحه 139-154 اصل مقاله (692.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/jab.2020.30569.1356 | ||
نویسندگان | ||
سعید ملائی* ؛ مصطفی عبادی | ||
استادیار ، گروه شیمی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،تبریز | ||
چکیده | ||
قارچهای طاقچهای یکی از مهمترین قارچهای ماکروسکوپی هستند که نقش بسزایی را در اکوسیستم ایفا میکنند. در این تحقیق، ابتداویژگیهای مورفولوژیکی قارچ Cerrena unicolorمطالعه شد و سپس، تاثیر حلالهای مختلف (n-هگزان، دیکلرومتان، اتیلاستات و متانول) در استخراج ترکیبات فنولی، خاصیت آنتیاکسیدانی و سمیتسلولی مورد بررسی قرار گرفت. میزان فنول و فلاونوئید کل، آنالیز فنولیکاسیدها، خاصیت آنتیاسیدانی و فعالیت سمیتسلولی بر علیه رده سلولی سرطانی سینه (MCF-7) به ترتیب با روشهای اسپتروفتومتری، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، مهار رادیکال آزاد (DPPH)، و آزمون رنگ سنجی MTT مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بازیدیوکارپشکل نیمدایره و موجدار داشته و سطح بالایی آن پوشیده از کرکهای سفید تا قهوهای روشن بود. بازیدیومها به طول 25 میکرومتر، چماغی شکل و حامل چهار استریگما با بازیدیوسپورهای بیضوی بودند. همچنین، نتایج نشان داد که در مقایسه با دیگر عصارهها، عصاره متانولی بیشترین میزان فنول و فلاونوئید کل را داشت. بعلاوه، بنزوئیکاسید، پروتوکاتکوئیک اسید، پاراکوماریکاسید، گالیکاسید و سینامیکاسید عمدهترین فنولیکاسیدهای موجود در عصاره متانولی و اتیلاستاتی بودند. علاوه بر این، عصاره متانولی بیشترین خاصیت آنتیاکسیدانی در مهار رادیکالهای آزاد DPPH و عصارههای متانولی و اتیلاستاتی بیشترین خاصیت سمیتسلولی بر علیه ردهسلولی MCF-7 را داشتند. بنابراین، عصاره متانولی بدلیل داشتن ترکیبات فنولی، میتواند بعنوان منبع جدید آنتیاکسیدان طبیعی با خاصیت سمیتسلولی مطرح باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ بازیدیوکارپ؛ بازیدیومیست؛ ترکیبات فنلی؛ سمیت سلولی؛ عصاره متانولی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of morphological, phytochemical and biological activity of bracket fungi Cerrena unicolor collected from Arasbaran forests | ||
نویسندگان [English] | ||
Saeed Mollaei؛ Mostafa Ebadi | ||
Assistant Professor, Department of Chemistry, Faculty of Basic Sciences, Azerbaijan Shahid Madani University, Tabriz | ||
چکیده [English] | ||
Bracket fungi are the most important macroscopic fungi that play a main role in the ecosystem. In this study, the morphological characters of Cerrena unicolor were evaluated and then, the effect of different solvents (n-Hexan, Dichloromethane, Ethyl acetate, and Methanol) on the extraction of phenolic compounds, antioxidant properties, and cytotoxic activities of the extracts were investigated. Total phenol and flavonoid content, phenolic acid analysis, antioxidant properties, and cytotoxic activities on MCF-7 cells were evaluated by spectrophotometry, HPLC, DPPH, and MTT methods, respectively. The obtained results showed the basidiocarp was semicircular and wavy, and the upper surface was covered with small white to grayish brown hairs. Basidia were 25 µm in length, calvate and including 4 sterigmata with ellipsoid basidiospores. The results also indicated that the Methanolic extract had the highest total phenol and flavonoid contents compared with other extracts. Moreover,Benzoic acid, Protocatechuic acid, Gallic acid, and Cinnamic acid were the main phenolic acids of the Methanolic and Ethyl acetate extracts. In addition, the Methanolic extract showed the highest antioxidant activity in inhibiting DPPH radicals, while the Methanolic and Ethyl acetate extracts indicated the highest cytotoxic activity on MCF-7 cells. Therefore the Methanolic extract due to phenolic compounds could be proposed as a new sourceofnatural antioxidants with cytotoxic activity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant, Basidiocarp, Basidiomycetes, Cytotoxic activity, Methanolic extract, Phenolic compounds | ||
مراجع | ||
صابر، م. (1379). معرفی دو گونه جدید از قارچهای پلیپور در ایران. چهاردهمین کنگره گیاهپزشکی ایران. ص 374. قبادنژاد، م. (2014). مروری بر قارچهای چوبزی بازیدیومیست بر روی بلوط در ایران. اولین همایش ملی جنگلهای بلوط در ایران.241-234. Anjum, T., Azam, A. and Irum, W. (2012). Production of Cyclosporine A by Submerged Fermentation from a Local Isolate of Penicillium fellutanum. Indian Journal of Pharmaceutical Sciences, 74(4): 372-374. Asnaashari, S., Delazar, A., Safarzadeh, E., Tabibi, H., Mollaei, S., Rajabi, A. and Asgharian, P. (2019). Phytochemical analysis and various biological activities of the aerial parts of Scrophularia atropatana growing in Iran. Iranian Journal of Pharmaceutical Research, 18(3): 1543-1555. Christopher, H. (1988). Medicinal mushrooms, An Exploration of Tradition Healing and Culture. Herbs and Health Series), 1: 27-33. Das, K. (2010). Diversity and conservation of wild mushrooms in Sikkim with special reference to Barsey Rhododendron Sanctuary. NeBIO, 1(2): 1-13. Fresco, P., Borges, F., Marques, M.P., and Diniz, C. (2010). The anticancer properties of dietary polyphenols and its relation with apoptosis. Current Pharmaceutical Design, 16(1): 114-34. Ginns, J. (2017). Polypores of British Columbia. 1th edn. Province of British Columbia, 260 Pp. British. Hazrati, S., Ebadi, M.T., Mollaei, S. and Khurizadeh, S. (2019). Evaluation of volatile and phenolic compounds, and antioxidant activity of different parts of Ferulago angulata (schlecht.) Boiss. Industrial Crops and Products, 140: 111589. Jaganathan, S.K., Supriyanto, E. and Mandal, M. (2013). Events associated with apoptotic effect of p-Coumaric acid in HCT-15 colon cancer cells. World Journal of Gastroenterology, 19(43): 7726-34. Kassi, E., Chinou, I., Spilioti, E., Tsiapara, A., Graikou, K., Karabournioti, S., Manoussakis, M. and Moutsatsou, P. (2014). A monoterpene, unique component of thyme honeys, induces apoptosis in prostate cancer cells via inhibition of NF-κB activity and IL-6 secretion. Phytomedicine, 21(11): 1483-9. Lee, I.K. and Yun, B.S. (2007). Highly oxygenated and unsaturated metabolites providing a diversity of hispidin class antioxidants in the medicinal mushrooms Inonotus and Phellinus. Bioorganic & Medicinal Chemistry, 15(10): 3309-3314. Leopoldini, M., Marino, T., Russo, N. and Toscano, M. (2004). Antioxidant properties of phenolic compounds: H-atom versus electron transfer mechanism. Journal of Physical Chemistry A, 108(22): 4916-4922. Li, Z., Lee, H.W., Liang, X., Liang, D., Wang, Q., Huang, D. and Ong, C.N. (2018). Profiling of phenolic compounds and antioxidant activity of 12 cruciferous vegetables. Molecules, 23(5): 1139. Lin, D., Xiao, M., Zhao, J., Li, Z., Xing, B., Li, X., Kong, M., Li, L., Zhang, Q., Liu, Y., Chen, H., Qin, W., Wu, H. and Chen, S. (2016). An overview of plant phenolic compounds and their importance in human nutrition and management of type 2 diabetes. Molecules, 21(10): 1374. Mizerska-Dudka, M., Jaszek, M., Błachowicz, A., Rejczak, T.P., Matuszewska, A., Osińska-Jaroszuk, M., Stefaniuk, D., Janusz, G., Sulej, J. and Kandefer-Szerszeń, M. (2015). Fungus Cerrena unicolor as an effective source of new antiviral, immunomodulatory, and anticancer compounds. International Journal of Biological Macromolecules, 79: 459-468. Mizuno, M. and Nishitani, Y. (2013). Immunomodulating compounds in Basidiomycetes. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 52(3): 202-207. Mollaei, S., Sedighi, F., Habibi, B., Hazrati, S. and Asgharian, P. (2019). Extraction of essential oils of Ferulago angulata with microwave-assisted hydrodistillation. Industrial Crops and Products, 137: 43-51. Ngo, T.V., Scarlett, C.J., Bowyer, M.C., Ngo, P.D. and Vuong, Q.V. (2017). Impact of different extraction solvents on bioactive compounds and antioxidant capacity from the root of Salacia chinensis L. Journal of Food Quality, 1: 1-8. Nimse, S.B. and Pal, D. (2015). Free radicals, natural antioxidants, and their reaction mechanisms. RSC Advances, 5(35): 27986-28006. Patel, S. and Goyal, A. (2012). Recent developments in mushrooms as anti‑cancer therapeutics: A review. 3 Biotech, 2: 1‑15. Rashid, S., Unyayar, A., Mazmanci, M.A., McKeown, S.R., Banat, I.M. and Worthington, J. (2011). A study of anti‑cancer effects of Funalia trogii in vitro and in vivo. Food and Chemical Toxicology, 49: 1477‑1483. Roody, W.C. (2003). Mushrooms of West Virginia and the Central Appalachians, 1th edn. University Press of Kentucky 536 Pp. Lexington. Saibabu, V., Fatima, Z., Khan, L.A. and Hameed, S. (2015). Therapeutic potential of dietary phenolic acids. Advances in Pharmacological Sciences, 2015; 2015: 823539. Shahrzad, S., Aoyagi, K., Winter, A., Koyama, A. and Bitsch, I. (2001). Pharmacokinetics of gallic acid and its relative bioavailability from tea in healthy humans. Journal of Nutrition, 131(4): 1207-10. Shin, S.Y., Yoon, H., Ahn, S., Kim, D.W., Bae, D.H., Koh, D., Lee, Y.H. and Lim, Y. (2013). Structural properties of polyphenols causing cell cycle arrest at g1 phase in HCT116 human colorectal cancer cell lines. International Journal of Molecular Sciences, 14(8): 16970-85. Sulej, J., Janusz, G., Osińska-Jaroszuk, M., Rachubik, P., Mazur, A., Komaniecka, I., Choma, A. and Rogalski, J. (2015). Characterization of cellobiose dehydrogenase from a biotechnologically important Cerrena unicolor strain. Applied Biochemistry and Biotechnology, 176: 1638–1658. Tamuly, C., Saikia, B., Hazarika, M., Bora, J., Bordoloi, M.J. and Sahu, O.P. (2013). Correlation between phenolic, flavonoid, and mineral contents with antioxidant activity of underutilized vegetables. International Journal of Vegetable Science, 19(1): 34-44. Thouri, A., Chahdoura, H., El Arem, A., Hichri, A.O., Hassin, R.B. and Achour, L. (2017). Effect of solvents extraction on phytochemical components and biological activities of Tunisian date seeds (var. Korkobbi and Arechti). BMC Complementary and Alternative Medicine, 17(1): 248. Unyayar, A., Demirbilek, M., Turkoglu, M., Celik, A., Mazmanci, M.A., Erkurt, E.A., Unyayar, S., Cekic, O. and Atacag, H. (2006). Evaluation of cytotoxic and mutagenic effects of Coriolus versicolor and Funalia trogii extracts on mammalian cells. Drug and Chemical Toxicology, 29: 69‑83. Wasser, S.P. and Weis, A.L. (1999). Medicinal properties of substances occurring in higher Basidiomycetes. International Journal of Medicinal Mushrooms, 1: 31-62. Yin, M.C., Lin, C.C., Wu, H.C., Tsao, S.M. and Hsu, C.K. (2009). Apoptotic effects of protocatechuic acid in human breast, lung, liver, cervix, and prostate cancer cells: potential mechanisms of action. Journal of Agriculture Food and Chemistry, 57(14): 6468-73. Zhang, H., Zhang, J., Zhang, X. and Geng, A. (2017). Purification and characterization of a novel manganese peroxidase from white-rot fungus Cerrena unicolor BBP6 and its application in dye decolorization and denim bleaching. Process Biochemistry, 66: 222–229. Zhishu, B., Guoyang, Z. and Li, T. (1993). The Macrofungus Flora of China's Guangdong Province. 1th edn. Chinese University Press, 734 Pp. Hong Kong.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 370 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 474 |