تعداد نشریات | 25 |
تعداد شمارهها | 932 |
تعداد مقالات | 7,652 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,493,041 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,884,726 |
بررسی افزایش تولید اسید سیتریک توسط جدایههای جهش یافته بومی آسپرژیلوس نایجر | ||
زیست شناسی کاربردی | ||
دوره 33، شماره 1 - شماره پیاپی 63، اردیبهشت 1399، صفحه 46-60 اصل مقاله (820.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/jab.2020.22589.1265 | ||
نویسنده | ||
سید محمد رضا خوشرو* | ||
گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران | ||
چکیده | ||
قارچهای آسپرژیلوس نایجر از خاک و سطح بذرهای ذرت جدا سازی و بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی شناسایی و خالص سازی شدند. میزان پرتودهی بر اساس مدت زمان دریافت پرتو با اشعه UV بر حسب ژول بر متر مربع محاسبه شد. از روش اختصاصی ماریر-بولت برای سنجش کمی تولید اسید سیتریک استفاده شد. پرتودهی با زمان 1200 ثانیه بیشترین تاثیر را بر افزایش تولید اسید سیتریک نشان داد. میانگین تولید اسید سیتریک در جدایههای برتر جهش یافته و والدینی به ترتیب 01/51 و 87/36 میلی گرم بر لیتر بود که حدود 14/14 گرم بر لیتر افزایش نشان داد. در بررسی پایداری ژنوتیپهای جهش یافته، میانگین تولید اسید سیتریک در 1200 ثانیه پرتودهی در چهارمین کشت متوالی از کشت اول تفاوت معنیدار از نظر آماری وجود نداشت. عملکرد و کارایی جدایه جهش یافته 5 (uv5) در مقایسه با جدایه والدینی 3 برابر افزایش تولید اسید سیتریک را نشان داد. در جدایه uv5 و والدینی آن پارامترهای کنتیکی تشکیل محصول (اسید سیتریک) 2 برابر و پارامترهای کنتیکی سوبسترا (مصرف گلوکز) تقریبا مساوی بود، در حالیکه وزن خشک توده سلولی در جدایه uv5 نسبت به جدایه والدینی 5 با شیب یکسان افزایش یافته است. در اثر جهش، وزن توده سلولی در جدایه پرتو دیده uv5 در محدوده زمانی یکسان، افزایش معنی دار نشان داده است. در این مطالعه مشخص شد که، جهش های تصادفی توسط اشعه UV باعث بهبود پارامترهای کنتیکی تولید اسید سیتریک در مقابل مصرف گلوکز به عنوان سوبسترا شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
آسپرژیلوس نایجر؛ اسید سیتریک؛ جهش؛ اشعه UV | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of increased production of citric acid by Aspergillus niger mutant native strains | ||
نویسندگان [English] | ||
Sayed Mohammad Reza Khoshroo | ||
Department of Microbiology, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Aspergillus niger were isolated from the soil and surface of corn seeds purified and identified according to morphological characteristics. The irradiation rate was calculated based on the duration of UV radiation received in Jules per square meter. The specific method of Marier and Boulet was used to quantitatively measure the production of citric acid. Radiation with 1200 seconds showed the greatest effect on the increase in the production of citric acid. The mean production of citric acid in the preferable mutated isolates and parents were 51.01 and 37.87 mg/l respectively, which increased by 14.14 g/l. In the study of the stability of mutated genotypes, the mean production of citric acid in 1200 seconds of radiation in the fourth consecutive culture of the first culture was not statistically significant. The performance and efficacy of mutated isolates (5uv) showed an increase in the production of citric acid by about 3 times compared to parent isolates. In isolation of 5uv and its parents, the kinetic parameters of product formation (citric acid) were twice as high and the kinetic parameters of the substrate (glucose consumption) were approximately equal, while the dry weight of the cell mass in the isolate 5uv increased relative to the parental isolate 5 with the same gradient. In this study, it was found that random mutations with UV radiation have improved the kinetic parameters of the production of citric acid versus glucose consumption as a substrate. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aspergillus niger, citric acid, mutation, UV radiation | ||
مراجع | ||
Alvarez‐Vasquez, F., González‐Alcón, C., & Torres, N. V. (2000). Metabolism of citric acid production by Aspergillus niger: Model definition, steady‐state analysis and constrained optimization of citric acid production rate. Biotechnology and Bioengineering, 70(1), 82-108. doi:10.1002/1097-0290(20001005)70:13.0.CO;2-V Ardestani, F., & Kasebkar, R. (2014). Non-Structured Kinetic Model of Aspergillus niger Growth and Substrate Uptake in a Batch Submerged Culture. British Biotechnology Journal, 4(9), 970-979. doi:10.9734/bbj/2014/11472 Farrell, H., Garvey, M., & Rowan, N. (2009). Studies on the inactivation of medically important Candida species on agar surfaces using pulsed light. FEMS yeast research, 9(6), 956-966. doi:10.1111/j.1567-1364.2009.00543.x Gonçalves, C., Rodriguez-Jasso, R. M., Gomes, N., Teixeira, J. A., & Belo, I. (2010). Adaptation of dinitrosalicylic acid method to microtiter plates. Analytical Methods, 2(12), 2046-2048. doi:10.1039/c0ay00525h Guchi, E., Ayalew, A., Dejene, M., Ketema, M., Asalf, B., & Fininsa, C. (2014). Occurrence of Aspergillus Species in Groundnut (Arachis hypogaea L.) along the Value Chain in Different Agro-Ecological Zones of Eastern Ethiopia. Journal of Applied and Environmental Microbiology, 2(6), 309-317. doi:10.12691/jaem-2-6-7 Gupta, S., & Sharma, C. B. (1995). Citric acid fermentation by the mutant strain of the Aspergillus niger resistant to manganese ions inhibition. Biotechnology Letters, 17(3), 269-274. doi:10.1007/BF01190635 Ikram-ul, H., Ali, S., Qadeer, M., & Iqbal, J. (2004). Citric acid production by selected mutants of Aspergillus niger from cane molasses. Bioresource Technology, 93(2), 125-130. doi:10.1016/j.biortech.2003.10.018 Joiner, M. C. (2009). Quantifying cell kill and cell survival. In Basic clinical radiobiology (Vol. 4, pp. 41-55): Taylor and Francis. Khurshid, S., Ali, S., Ashraf, H., Qadeer, M., & Rajoka, M. I. (2001). Mutation of Aspergillus niger for hyperproduction of citric acid from black strap molasses. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 17(1), 35-37. doi:10.1023/A:1016625130070 Lotfy, W. A., Ghanem, K. M., & El-Helow, E. R. (2007). Citric acid production by a novel Aspergillus niger isolate: I. Mutagenesis and cost reduction studies. Bioresource Technology, 98(18), 3464-3469. doi:10.1016/j.biortech.2006.11.007 Marier, J., & Boulet, M. (1956). Direct determination of citric acid in milk by an improved pyridine acetic anhydrite method. J Dairy Sci, 41, 1683-1692. Matsuya, Y., Tsutsumi, K., Sasaki, K., & Date, H. (2015). Evaluation of the cell survival curve under radiation exposure based on the kinetics of lesions in relation to dose-delivery time. Journal of Radiation Research, 56(1), 90-99. doi:10.1093/jrr/rru090 Najafpour, G. (2015). Growth Kinetics. In Biochemical Engineering and Biotechnology (pp. 81-169): Elsevier. Nielsen, J., Villadsen, J., & Lidén, G. (2003). Modeling of Growth Kinetics. In Bioreaction Engineering Principles: Second Edition (pp. 235-314). Boston, MA: Springer US. Nyongesa, B. W., Okoth, S., & Ayugi, V. (2015). Identification key for Aspergillus Species isolated from Maize and Soil of Nandi County, Kenya. Advances in Microbiology, 05(04), 205-229. doi:10.4236/aim.2015.54020 Panikov, N. S. (2014). Kinetics, microbial growth. In Encyclopedia of Bioprocess Technology (Vol. 1-5). Wiely. Pitt, J. I., & Hocking, A. D. (2009). Fungi and food spoilage (Vol. 519): Springer. Rattanakul, S., & Oguma, K. (2018). Inactivation kinetics and efficiencies of UV-LEDs against Pseudomonas aeruginosa, Legionella pneumophila, and surrogate microorganisms. Water research, 130(2018), 31-37. doi:10.1016/j.watres.2017.11.047 Rodrigues, C., Vandenberghe, L. P., Teodoro, J., Pandey, A., & Soccol, C. R. (2009). Improvement on citric acid production in solid-state fermentation by Aspergillus niger LPB BC mutant using citric pulp. Applied biochemistry and biotechnology, 158(1), 72-87. doi:10.1007/s12010-008-8370-5 Sankpal, N., Joshi, A., & Kulkarni, B. (2001). Citric acid production by Aspergillus niger immobilized on cellulose microfibrils: influence of morphology and fermenter conditions on productivity. Process Biochemistry, 36(11), 1129-1139. doi:10.1016/S0032-9592(01)00155-8 Shetty, V. (2015). Production and optimization of citric acid by Aspergillus niger using molasses and corncob. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 7(5), 152-157. Soccol, C. R., Vandenberghe, L. P., Rodrigues, C., & Pandey, A. (2006). New perspectives for citric acid production and application. Food Technology and Biotechnology, 44(2), 141-149. Valero, A., Begum, M., Leong, S., Hocking, A., Ramos, A., Sanchis, V., & Marin, S. (2007). Effect of germicidal UVC light on fungi isolated from grapes and raisins. Letters in Applied Microbiology, 45(3), 238-243. doi:10.1111/j.1472-765X.2007.02175.x Wei, H., jihong, C., Wenjian, L., Jing, L., Shuyang, W., juofang, W., & Dong, L. (2014). Mutant breeding of Aspergillus niger irradiated by 12C6+ for hyper citric acid. Nuclear Science and Techniques, 25(2), 20302-020302. doi:10.13538/j.1001-8042/nst.25.020302 Zulkifli, N. A., & Zakaria, L. (2017). Morphological and molecular diversity of Aspergillus from corn grain used as livestock feed. HAYATI Journal of Biosciences, 24(1), 26-34. doi:10.1016/j.hjb.2017.05.002
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 560 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 873 |