تعداد نشریات | 25 |
تعداد شمارهها | 932 |
تعداد مقالات | 7,653 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,495,882 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,886,854 |
بهینه سازی رشد و تولید آنزیم کاتالاز در باکتری Kocuria sp. ASB 107 در محیط کشت های اقتصادی | ||
زیست شناسی کاربردی | ||
مقاله 6، دوره 32، شماره 1 - شماره پیاپی 59، خرداد 1398، صفحه 93-101 اصل مقاله (459.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/jab.2019.4293 | ||
نویسندگان | ||
عزت عسگرانی* 1؛ الهام گودینی2؛ جمشید فولادی3 | ||
1دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا (س) ، تهران | ||
2کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا (س) ، تهران | ||
3استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا (س) ، تهران | ||
چکیده | ||
کاتالاز آنزیمی با توانایی تبدیل H2O2 به آب و اکسیژن است. کاتالاز در صنایع مختلف به خصوص صنعت نساجی مورد توجه قرار گرفته است. در صنعت نساجی H2O2 به عنوان سفیدکننده استفاده میشود. این فرآیند در pH بالا انجام میشود. بنابراین کاتالاز قلیایی جهت احیای H2O2 بسیار مناسب است. باکتریKocuria sp. ASB 107 دارایمقدارزیادیکاتالاز قلیایی است. در این مطالعه برای دستیابی به بیشترین میزان رشد باکتری و تولید کاتالاز از محیط کشتهای ارزان قیمت نظیر ملاس چغندر قند، نیشکر و آب پنیر استفاده شد. منحنی رشد رسم شد و در اواخر فاز لگاریتمی، محصول تخمیر سانتریفیوژ و فعالیت آنزیمی با روش اسپکتروفتومتری درطول موج 240 نانومتر بررسی شد. برای تعیین میزان رشد باکتری از وزن بیوماس خشک استفاده شد. بالاترین فعالیت آنزیم ( U/mL25/2136) و رشد باکتریایی (g/L 19/5) با استفاده از ملاس چغندرقند (1 درصد) و عصاره مخمر (5/2 درصد) حاصل شد. همچنین با 4 درصد آب پنیر به عنوان منبع کربن فعالیت کاتالازی و رشد به ترتیب به میزان U/mL 5/3032 و g/L 16/6 مشاهده شد. نتایج پژوهش نشان داد ملاس چغندرقند و نیشکر و آب پنیر سوبستراهای ارزان و مناسبی جهت تولید آنزیم و رشد سلول هستند و منبع نیتروژن غیرآلی اوره مناسب نیست. | ||
کلیدواژهها | ||
آب پنیر؛ بهینه سازی؛ کاتالاز؛ ملاس؛ Kocuria sp. ASB 107 | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Optimization of growth and catalase production in Kocuria sp. ASB 107 in economic medium | ||
نویسندگان [English] | ||
ezat asgarani1؛ elham godini2؛ Jamshid Fooladi3 | ||
1Associate Professor of Biotechnology department, Faculty of biological Sciences, Alzahra University, Tehran | ||
2M.Sc in microbiology, Faculty of biological Sciences, Alzahra University, Tehran | ||
3Assistant Professor of Biotechnology department, Faculty of biological Sciences, Alzahra University, Tehran | ||
چکیده [English] | ||
Catalase is an enzyme capable of catalyzing the alteration of H2O2 to O2 and H2O. It has recently acquired importance due to its application in the textile industries. Kocuria ASB107shows relative high resistance against ionizing and UV radiation. the antioxidant barrier in this bacterium consists enzymes such as catalase. In order to achieve the highest rate of bacterial growth and catalase production, sugar cane molasses, sugar beet molasses and whey were used as cheap carbon sources. Growth curves were plotted and at the late logarithmic phase, fermentation product was harvested. Catalase activity was measured spectrophotometrically by monitoring the decrease in absorbance at 240 nm affected by the decomposition of hydrogen peroxide. bacterial growth was also stimated from the weight of dry biomass. The highest biomass (5.19 g/L) and catalase activity (2136.25 U/mL) were found in medium consisted 1% molasses and 2.5 % yeast extract. In addition with the 4% whey as a carbon source, catalase activity and growth were 3032.5 U/mL and 6.16 g/L respectively. The results showed molasses and whey are suitable and inexpensive substrate. on the other hand inorganic nitrogen sources such as urea are not suitable for the production of catalase and cell growth. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Catalase, Kocuria ASB107, Molasses, Optimization, Whey | ||
مراجع | ||
Amorim, A.M., Gasques, M.G., Andreaus, J. and Scharf, M. (2002). The application of catalase for the elimination of hydrogen peroxide residues after bleaching of cotton fabric. Annals of the Brazilian Academy of Sciences, 74: 433-436. Aruldoss, V. and Kalaichelvan, P.T. (2014). Production of catalase by solid state fermentation using different agro and fruit peel wastes as substrates. Journal of Modern Biotechnology, 3: 8 – 13. Asgarani, E., Soudi, M.R., Borzooee, F. and Dabbagh, R. (2012). Radio- resistance in psychrotrophic Kocuri asp. ASB 107 isolated from Ab-e-Siah radioactive spring. Journal of Environmental Radioactivity, 113: 171-176. Capua, CD., Bortolotti, A., Far´ıas, M. and Cortez, N. (2011). UV-resistant Acinetobacter sp. isolates from Andeanwet lands display high catalase activity. FEMS Microbiology Letters, 317: 181-189. Dehghan, M., Moosavi-Nejad, Z., Gharavi, S. and Fooladi, J. (2013). Cane molasses as asource of precursors in the bioproduction of tryptophan by Bacillus subtilis. Irainian Journal of Microbiology, 5: 285-292. Hua, Z., Yan, G., Du, G. and Chen, J. (2007). Study and improvement of the conditions for production of a novel alkali stable catalase. Biotechnology Journal, 2: 326–333. Rochat, T., Gratadoux, J., Gruss, A., Corthier, G., Maguin, E., Langella, P. and Guchte, M. (2006). Production of a heterologous nonheme catalase by Lactobacillus casei: an efficient tool for removal of H2O2 and protection of Lactobacillus bulgaricusfrom oxidative stress in milk. Applied and Environmental Microbiology, 72:5143. Savvides, A.L., Katsifas, E.A., Hatzinikolaou, D., Karagouni, D.A. (2012). Xanthan production by Xanthomonas campestris using whey permeate medium. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 28:2759–2764. Schultz, D. and Kishony, R. (2013). Optimization and control in bacterial Lag phase. BMC Biology, 11: 120. Shi, X., Feng, M., Zhao, Y., Guo, X. and Zhou, P. (2008). Overexpression, purification and characterization of a recombinant secretary catalase from Bacillus subtilis. Biotechnology Letters, 30:181–186. Shikha, R., Sharan, A. and Darmwal, N. (2007). Improved production of alkaline protease from a mutant of alkalophilic Bacillus pantotheneticus using molasses as a substrate. Bioresource Technology, 98: 881-885. Silva, M., Fornari, R.C. and Mazutti, M.A. (2009). Production and characterization of xantham gum by Xanthomonas campestris using cheese whey as sole carbon source. Journal of Food and Engineering, 90: 119-123. Soung, N.K. and Lee, Y.N. (2000). Iso-catalase Profiles of Deinococcus spp. Journal of Biochemistry and Molecular Biology, 33: 412- 416. Xiao, Z.J., Liu, J.Y. and Qin, P. (2007). Statistical optimization of medium components for enhanced acetoin production from molasses and soybean meal hydrolysate. Applied Microbiology and Biotechnology, 74: 61-68. Zeng, H.W., Cai, Y.J., Liao, X.R., Qian, S.L., Zhang, F. and Zhang, D.B. (2010). Optimization of catalase production and purification and characterization of a novel cold-adapted Cat-2 from mesophilic bacterium Serratia marcescens SYBC-01. Annals of Microbiology, 60:701–708. Zeng, H.W., Cai, Y.J., Liao, X.R., Zhang, F., Li, Y.L., Zeng, X.K. and Zhang, D.B. (2011). Serratia marcescens SYBC08 catalase isolated from sludge containing hydrogen peroxide shows increased catalase production by regulation of carbon metabolism. Engineering in Life Sciences, 11: 37–43.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 656 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 359 |