تعداد نشریات | 25 |
تعداد شمارهها | 911 |
تعداد مقالات | 7,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,104,107 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,563,007 |
ارزیابی تأثیر پروبیوتیک Bio-Aqua ® بر عملکرد رشد ، ترکیب شیمیایی ، پارامترهای ماهی کپور نقره (Hypophthalmichthys molitrix) و پارامترهای غیر بیولوژیکی آب پرورش | ||
زیست شناسی کاربردی | ||
دوره 35، شماره 3 - شماره پیاپی 73، آبان 1401، صفحه 75-89 اصل مقاله (809.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/jab.2022.37170.1438 | ||
نویسندگان | ||
امید رمضان نژاد1؛ صابر وطن دوست* 2؛ رضا چنگیزی2؛ حامد منوچهری3؛ رضا صفری4 | ||
1دانشجوی دکترا،گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران | ||
2استادیار ، گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران | ||
3استادیار،گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران | ||
4دانشیار ، گروه تغذیه، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر،ساری، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پروبیوتیک بیوآکوا بر شاخصهای کیفی ماهیان کپور نقرهای و پارامترهای غیرزیستی و زیستی آب محیط پرورش انجام شد. ماهیان کپور نقره ای به ترتیب با میانگین وزنی اولیه 1/0±0/1 گرم با تیمارهای آزمایشی منتخب برای 4 ماه مورد پرورش قرار گرفتند. در این مطالعه تیمارهای شامل شاهد ( تیمار شاهد) ، T1 (250گرم در هکتار پروبیوتیک بیوآکوا) ، T2 (350گرم در هکتار پروبیوتیک بیوآکوا) و T3 ( 450 گرم در هکتار پروبیوتیک بیوآکوا) که به آب استخرهای خاکی اضافه شدند. بر اساس این نتایج میزان نرخ رشد ویژه (SGR)، نرخ رشد روزانه (DGR)، وزن اکتسابی (WG)، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و درصد بازماندگی در تیمار 3 (450 گرم/هکتار) نسبت به گروه شاهد و تیمارهای 1 (250 گرم در هکتار ) و 2 (350 گرم در هکتار) اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0P<). همچنین اختلاف معناداری در ترکیبات شیمیایی لاشه (درصد پروتئین خام و درصد رطوبت) ماهیان کپور نقره ای تیمارهای 2 و 3 در مقایسه با تیمارهای شاهد و 1 وجود داشت (05/0P<). علاوه بر آن استفاده از 450 گرم بیوآکوا/هکتار (در تیمار 3) موجب کاهش معنادار مقادیر TSS، BOD، COD، نیتریت و فسفات آب در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی شد (05/0P<). نتیجه گیری شد ، اثرات پروبیوتیک بیوآکوا ، به ویژه در T3 (450 گرم در هکتار) بر عملکرد رشد ، مقدار تغذیه ، میزان بقا ، پارامترهای هماتولوژی و ترکیب لاشه کپور نقره مثبت بوده و توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک بیوآکوا؛ کپور نقره ای؛ عملکرد رشد؛ ترکیب شیمیایی؛ پارامترهای هماتولوژی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of Bio-Aqua probiotic on growth performance, chemical composition, hematological parameters of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) and non-biological parameters of water | ||
نویسندگان [English] | ||
Omid Ramzannezhad1؛ Saber Vatandoust2؛ Reza Changizi2؛ Hamed Manouchehri3؛ Reza Safari4 | ||
1PhD student, Department of Fisheries, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Aquaculture, Babol branch, Islamic Azad University, Babol, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Aquaculture, Babol branch, Islamic Azad University, Babol, Iran | ||
4Associate Professor , Department of Feeding, Caspian Sea Ecological Research Center, Sari, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Influence of Bio Aqua probiotic was evaluated on quality indices of silver carp and some water parameters in pond culture. Fish weighting 1±0.1g were reared in different ponds include 3 doses of Bio Aqua in each one during 4 month. The treatments were Control, (T1:250 g/ha), (T2:350 g/ha) and (T3:450 g/ha). The obtained results showed that SGR(Specific Growth Rate , DGR( Daily Growth Rate ), WG( Weight Gain ), FCR( Feed Conversion Ratio ) and ( Survival Rate ) were significantly higher in T3 (p>0.05). Also, the result showed best condition of water quality (TTS, BOD, COD). Body composition analysis of fish (Crude protein) and hematological factors in T3 Treatment increased significantly. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
BioAqua probiotics, silver carp, Growth parameters, Body compositions, Hematological factors | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
Adel, M.;Lazado, C. C.;Safari, R.;Yeganeh, S. and Zorriehzahra, M. J. (2017). Aqualase®, a yeast-based in-feed probiotic, modulates intestinal microbiota, immunity and growth of rainbow trout Oncorhynchus mykiss. Aquaculture Research, 48(4): 1815-1826. Adel, M.;Safari, R.;Pourgholam, R.;Zorriehzahra, J. and Esteban, M. Á. (2015). Dietary peppermint (Mentha piperita) extracts promote growth performance and increase the main humoral immune parameters (both at mucosal and systemic level) of Caspian brown trout (Salmo trutta caspius Kessler, 1877). Fish & Shellfish Immunology, 47(1): 623-629. Akbari Nargesi, E.;Falahatkar, B. and Mohammadi, M. (2019). Growth performance and hematological indices in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss): Exclusive study of probiotic effect on male broodstock. Iranian Scientific Fisheries Journal, 28(3): 101-112 Al-Dohail, M. A.;Hashim, R. and Aliyu-Paiko, M. (2009). Effects of the probiotic, Lactobacillus acidophilus, on the growth performance, haematology parameters and immunoglobulin concentration in African Catfish (Clarias gariepinus, Burchell 1822) fingerling. Aquaculture Research, 40(14): 1642-1652. Al-Faragi, J. and Al-Saphar, S. (2013). Effect of local probiotic on common carp Cyprinus Carpio growth performance and survival rate. . Journal of Genetic and Environmental Resources Conservation, 1(2): 89-96. Asadian, M.;Shahsavani, D. and Kazerani, H. (2015). Growth promoting effects of a multi-strain probiotic on common carp (Cyprinus carpio) fingerling. Iranian Journal of Veterinary Science and Technology, 7(2): 63-74. Binaii, M.;Ghiasi, M.;Farabi, S. M. V.;Pourgholam, R.;Fazli, H.;Safari, R.;Alavi, S. E.;Taghavi, M. J. and Bankehsaz, Z. (2014). Biochemical and hemato-immunological parameters in juvenile beluga (Huso huso) following the diet supplemented with nettle (Urtica dioica). Fish & shellfish immunology, 36(1): 46-51. Boyd, C. and Gross, A. 1998. Use of probiotics for improving soil and water quality in aquaculture ponds. Advances in shrimp biotechnology. Bangkok: National Center for Genetic Engineering and Biotechnology,. de Paiva-Maia, E.;Alves Modesto, G.;Otavio-Brito, L.;Olivera, A. and Vasconcelos-Gesteira, T. C. (2013). Effect of a commercial probiotic on bacterial and phytoplankton concentration in intensive shrimp farming (Litopenaeus vannamei) recirculation systems. Latin american journal of aquatic research. Kumar, R.;Mukherjee, S. C.;Prasad, K. P. and Pal, A. K. (2006). Evaluation of Bacillus subtilis as a probiotic to Indian major carp Labeo rohita (Ham.). Aquaculture Research, 37(12): 1215-1221. Lazado, C. C. and Caipang, C. M. A. (2014). Atlantic cod in the dynamic probiotics research in aquaculture. Aquaculture, 424-425: 53-62. Morshedi, V.;Nafisi Bahabadi, M.;Azodi, M.;Modaresi, M. and Cheraghi, S. (2015). Effects of dietary probiotic (Lacrobacillus plantarum) on body composition, serum biochemical parameters and liver enzymes of Asian sea bass (Lates calcarifer). Journal of Marine Science and Technology, 14(2): 1-14. Nayak, S. K. (2010). Probiotics and immunity: A fish perspective. Fish & Shellfish Immunology, 29(1): 2-14. Renuka, P.;Venkateshwarlu, M.;Ramachandra, T. and Murthappa, P. (2013). Influence Of Probiotics On Growth Performance And Digestive Enzyme Activity Of Common Carp (Cyprinus carpio). International Journal of Current Research, 5: 1696-1700. Safari, R.;Adel, M.;Lazado, C. C.;Caipang, C. M. A. and Dadar, M. (2016). Host-derived probiotics Enterococcus casseliflavus improves resistance against Streptococcus iniae infection in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) via immunomodulation. Fish & Shellfish Immunology, 52: 198-205. Sahandi, J.;Jafaryan, H.;Soltani, M. and Ebrahimi, P. (2019). The Use of Two Bifidobacterium Strains Enhanced Growth Performance and Nutrient Utilization of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fry. Probiotics and Antimicrobial Proteins, 11(3): 966-972. Sheikhzadeh, N.;Karimi Pashaki, A.;Nofouzi, K.;Heidarieh, M. and Tayefi-Nasrabadi, H. (2012). Effects of dietary Ergosan on cutaneous mucosal immune response in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Fish & Shellfish Immunology, 32(3): 407-410. Soltani, M.;Abdy, E.;Alishahi, M.;Mirghaed, A. T. and Hosseini-Shekarabi, P. (2017). Growth performance, immune-physiological variables and disease resistance of common carp (Cyprinus carpio) orally subjected to different concentrations of Lactobacillus plantarum. Aquaculture International, 25(5): 1913-1933. Tacon, A. G. J. (1990). Standard Methods for the Nutrition and Feeding of Farmed Fish and Shrimp, Argent Laboratories Press. Wang, F.-H.;Qiao, M.;Su, J.-Q.;Chen, Z.;Zhou, X. and Zhu, Y.-G. (2014). High Throughput Profiling of Antibiotic Resistance Genes in Urban Park Soils with Reclaimed Water Irrigation. Environmental Science & Technology, 48(16): 9079-9085. Wang, Y.-B.;Xu, Z.-R. and Xia, M.-S. (2005). The effectiveness of commercial probiotics in northern white shrimp Penaeus vannamei ponds. Fisheries Science, 71(5): 1036-1041. Wang, Y. (2011). Use of probiotics Bacillus coagulans, Rhodopseudomonas palustris and Lactobacillus acidophilus as growth promoters in grass carp (Ctenopharyngodon idella) fingerlings. Aquaculture Nutrition, 17(2): e372-e378. Weifen, L.;Xiaoping, Z.;Wenhui, S.;Bin, D.;Quan, L.;Luoqin, F.;Jiajia, Z.;yue, W. and Dongyou, Y. (2012). Effects of Bacillus preparations on immunity and antioxidant activities in grass carp (Ctenopharyngodon idellus). Fish Physiology and Biochemistry, 38(6): 1585-1592. Zhou, X.-x.;Wang, Y.-b. and Li, W. (2009). Effect of probiotic on larvae shrimp ( Penaeus vannamei) based on water quality, survival rate and digestive enzyme activities. Aquaculture, 287: 349-353. Zorriehzahra, J.;Delshad, S.;Adel, M.;Tiwari, R.;Karthik, K.;Dhama, K. and Lazado, C. (2016). Probiotics as beneficial microbes in aquaculture: an update in their multiple modes of action: A review. The Veterinary quarterly, 36. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 142 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 198 |