تعداد نشریات | 25 |
تعداد شمارهها | 932 |
تعداد مقالات | 7,653 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,495,807 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,886,818 |
تاثیر افزودن عصاره گیاه استویا (Stevia rebaudiana) برروی رشد، بقا و ترکیب شیمیایی فیله ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio) ) | ||
زیست شناسی کاربردی | ||
مقاله 4، دوره 31، شماره 3 - شماره پیاپی 57، آذر 1397، صفحه 55-67 اصل مقاله (3.26 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/jab.2018.9284.1046 | ||
نویسندگان | ||
نستوه حیدری1؛ مژده چله مال دزفول نژاد* 2؛ مهران جواهری بابلی2 | ||
1دانشگاه آزاد اهواز | ||
2گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
360 قطعه بچه ماهی کپور در یک طرح تصادفی در قالب 4 تیمار و هر تیمار با سه تکرار بررسی شدند. به جیره غذایی پایه تیمار ها به ترتیب مقادیر صفر،ppm1000 ،ppm2000،ppm3000 عصاره استویا اضافه گردید. ماهیان به مدت 60 روز تغذیه شدند. ماهیان در ابتدا و انتهای دوره زیست سنجی شدند و شاخص های رشد شامل افزایش وزن، افزایش طول، درصد رشد نسبی، درصد رشد ویژه، فاکتور وضعیت، ضریب تبدیل غذایی و نسبت بازده پروتئین بین تیمارها مقایسه گردید. ماهیان در ابتدای دوره و انتهای دوره به منظور تعیین میزان چربی، خاکستر، پروتئین خام، فیبر خام، کربوهیدرات و رطوبت موردسنجش و بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تقریبا تمام شاخص های رشد مورد مطالعه که شامل افزایش وزن (775/3±154/21 گرم)، درصد رشد نسبی (037/0±211/0درصد) و درصد رشد ویژه (182/0±540/1 درصد) در تیمار 3 (تیمار تغذیه شده با ppm 2000 عصاره استویا) افزایش معناداری نسبت به تیمار شاهد داشت (05/0 p<) هر چند که این اختلاف معنی دار بین شاهد و تیمارهای تحت تیمار با عصاره استویا در غلظت های 1000 و 3000 قسمت در میلیون مشاهده نشد. از نظر ترکیبات شیمیایی بدن تفاوت بین میانگین فاکتورهای رطوبت، چربی، پروتئین و کربوهیدرات تیمارهای آزمایش با تیمار شاهد معنا دار بود (05/0 p<). بین میزان خاکستر بدن تیمار های آزمایش اختلاف معناداری مشاهده نشد (05/0p<). در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق افزودن عصاره استویا به میزان ppm 2000 در جیره غذایی ماهی کپور معمولی جهت بهبود پارامترهای رشدی، تغذیه و کیفیت لاشه در این ماهیان بهترین نتایج را داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات شیمیایی؛ شاخص های تغدیه ای؛ شاخص های رشد؛ عصداره اسدتوی ا؛ فیله ماهی کپور معمولی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of adding Stevia (Stevia rebaudian) extract in the diet on the growth, survival and fillet chemical properties on common carp (Cyprinus carpio) | ||
نویسندگان [English] | ||
Nastooh Heidari1؛ Moshdeh chelehmal2؛ Mehran Javaheri baboli2 | ||
2Department of Fisheries, Ahvaz Islamic Azad University, Ahvaz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Three hundred sixty juveniles were randomly distributed into 4 treatments each with three replicates and reared in 300 liter tanks for 2 month. Three experimental treatments were fed with stevia supplemented diet at different concentration (100, 2000 and 3000 ppm) and and control group were feed with non –supplemented diets . At the end of treatments following growth parameters: condition factor, specific growth rate, relative growth rate, weight gain, length gain, food conversion ratio ,protein efficiency ratio were measured . Chemical properties of fillet including the amount of fat, crude protein, fiber, carbohydrate, ash and moisture were measured before and at the end of treatment. Results show that there was significant effect on all studied parameters such as weight gain(21.15±3.775 g) relative growth rate(0.211±0.037%),specific growth rate(1.540±0.182%) among fish fed with stevia supplemented diet at 2000 ppm and that of the control(p<0.05). According to the chemical properties, significant difference was observed between all experimental groups and control group(p<0.05). Results show that there was no significant effect on the amount of ash among fish fed with stevia supplemented foods and that of the control (p>0.05). Based on the results of this study, incorporating stevia extract at concentration of 2000ppm had a significant effect on enhancing growth parameters and chemical properties of common carp. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cyprinus carpio, stevia extract, Growth parameters, chemical properties of fillet | ||
مراجع | ||
Abou-Arab, A. and Abu-Salem, M.F. (2010) Physico-chemical assessment of natural sweeteners steviosides produced from Stevia rebaudiana Bertoni plant. African Journal of Food Science 4:269–281. Ahmad, M.H. El Mesallamy, A.M.D. Samir, F. and Zahran, F. (2011) Effect of Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) on Growth Performance, Feed Utilization, Whole-BodyComposition, and Resistance toAeromonas hydrophila in Nile Tilapia. Journal of Applied Aquaculture. 23: 289–298 Atteh, J.O. Onagbesan, O.M. Tona K. Decuypere E. Geuns, J.M.C. and Buyse. J. (2008) Evaluation of supplementary Stevia (Stevia rebaudiana, Bertoni) leaves and Stevioside in broiler diets: effects on feed intake, nutrient metabolism, blood parameters and growth performance. J. Anim. Physiol. Anim. Nutr 92:640-649. Baba, E., Acar, U., Ontas, C., Kesbic, O., Yilmaz, S. (2016) The use of Avena sativa extract against Aeromonas hydrophila and its effect on growth performance, hematological and immunological parameters in commoncarp (Cyprinus carpio). Italian Journal of Animal Science 15: 325-333. Bagenal, T. (1978) Methods for assessmet of fish production in fresh waters. Blackwall scientific. 365 p. Barzegar Khandozzi, M., Sharifi Sani, M., Akrami, R., Chitzar, H. (1393) Effect of using onion (Alium cepa) in ration on growth, carcass composition and some blood indices of common carp (cyprinus carpio). Applied Fisheries Research Journal. Second course Second Issue. 78-65(Persian) Francis, G., Makkar, H.P.S. and Becker, K. (2001) Effects of Quillaja saponins on growth, metabolism, egg production, and muscle cholesterol in individually reared Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Comp.Biochem. Physiol 129: 105-114 Gardana, C. Scaglianti, M. and Simonetti, P. (2010) Evaluation of Steviol and its glycosides in Stevia rebaudiana leaves and commercial sweetener by ultra-high-performance liquid chromatography-mass spectrometry. J. Chromatography 1217: 1463-1470. Gharekhani, M., Ghorbani, M., Ebrahimzadeh, M. A., Jaafari, S.M., Sadeghi Mahoonak, A.R. (2010) Compare different methods of phenolic and flavonoid compounds extraction from Urtica dioica. Iran J Med Aromatic Plants 26: 389-405. Harada, K. and Miyasaki, T.(1993) Attraction Activites of Extracts Fot Th Oriential Weatherfish Misgurnus Anguillicadatus. Nippon Suison Gnkkaishi 5: 1757-1762. Harikrishnan, R. Rani, M.N. and Balasundaram, C. (2003) Hematological and biochemical parameters in common carp, Cyprinus carpio, following herbal treatment for Aeromonas hydrophila infection. Aquaculture 221: 41-50 Hamza Louie, M., Mirzai Habib A. And victim, m. (1388) Investigating the effect of replacing sugar stewia on the fatty index of biscuit. Journal of Agricultural Science and Natural Resources, Vol 16, 298-291(Persian) Kobus-Moryson, M. and Gramza-Michałowska, A. (2015) Directions on the use of stevia leaves (Steviarebauidana) as an additive in food products. Food Sci. Hum. Nutr 14: 5–13. Leano, M. Liao E. and Ci, X.Y. (2007) Effects of stevia Extract on Growth, Non-specific Immune Response and Disease Resistance of Grass Prawn, Penaeus monodon (Fabricius), Juveniles. J. Fish Soci. Taiwan 34: 165-175 Mohammad, M. Mohammad, U. Sher, M. Habib, A. and Iqbal, A. )2007( In vitro clonal propagation and biochemical analysis of fi eld established Stevia rebaudiana Bertoni. Pakistan J. Botone 39: 2467–2474. Ross, R. and Watten, B.J. (1998) Importance of rearing unit design and stocking density to the behavior, growth and metabolism of lake trout (Salvelinus namaycush). Aquaculter Eng 19: 41-56. Razavi Shirazi, h.(1373) Marine Technology Principles of Custody. Tehran. Parseggar 336(Persian.( Sakai, M. (1999) Current research status of fish immunostimulants. Aquaculture 172(1-2):63-92. Sato, M. and Takeuchi, M. (1996) Antioxidizing activity of stevia and its utilization. Food Process 31: 4-7. Shiozaki, K. Nakano, T. Yamaguchi, T. Sato, M. and Sato, N. (2004) The protective effect of stevia extract on the gastric mucosa of rainbow trout Oncorhynchus mykiss (Walbaum) fed dietary histamine. Aquaculture Res 35: 1421-1428. Tadhani, M. B. Patela, V. H. and Subhasha, R. (2007) In vitro antioxidant activities of Stevia rebaudiana leaves and callus. J. Food Co 20: 323–329
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 595 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 548 |